Safarit i Tanzania

Vi var på safari i Tanzania och jag fick möjligheten att fotografera de vilda djuren.Vi besökte tre nationalparker Tarangire, Serengeti och Ngorongoro. Det var fantastiskt att se alla de vilda djuren fritt i naturen.

the Big Five

B5X

“The Big Five” är “jägarterm” för de fem storviltdjuren, Elefant, Vattenbuffel, Lejon, Leopard och Noshörning.

Tarangire

Galleri-T1

Serengeti

Galleri-S1

På Serengetis (S) ändlösaslätter (2xSkåne), skådade vi leoparder och många vackra antiloper mm. Serengeti har världsrekord i antalet djur: 1,3 miljoner gnuer, 200 000 zebror, 1500 lejon 1000 elefanter osv. Vi hade också turen att få se den sällsynta “fladdermus-örade” räven.

Tarangire National park är den sjätte största nationalparken i Tanzania. Parkensnamn härstammar från Taragirefloden som rinner genom parken. Här såg vi många vackra djur, och försvarade vår sons lunchbox från hungriga “Black-faced Vervet Monkeys”.

Ngorongoro

Galleri-N1

Seregeti / Ngoroogoro

Galleri-S3

På den 260 km stora kraterbotten - kändes det som vi var på besök i ett paradis. De permanentboende 30 000 djuren som bor här har rinnande vatten året runt och 600 meter över oss tornar kraterkanten hela vägen runt -  vilken ligger på 2200 meter över havsytan. Här såg vi bl a  den svarta noshörningen och en stor flock jagande lejon.

Det var mycket vildadjur utefter hela vägen. Landskapet var skiftande och bjöd på storslagna vyer vart vi än tittade.